SIKKERHETSTIPS !

Fakta om brannsikkerhet i hjemmet

Brann representerer en farlig trussel, en brann kan slå til når du minst aner det. Den fryktlige sannheten er at brann i en privatbolig tar livet av ca 70 mennesker årlig i Norge. Det handler om å være forberedt. Du trenger et varsel, og et våpen for å oppnå best mulig beskyttelse mot brann!

Røykvarsleren er et av de viktigste produktene du kan montere i boligen, røykvarsleren gir deg et tidlig varsel ved branntilløp. Røykvarsleren er den enkleste, rimeligste og beste veien til et tidlig varsel og en rask evakuering av boligen. Flere røykvarslere betyr større sikkerhet og økt sjanse for rask og effektiv evakuering.

Brannslokkeren er ditt våpen!
Alle skal i følge Norsk lov installere slokkeutstyr i hus og fritidsbolig.


Ved å ha riktig slokkeutstyr tilgjengelig øker sjansen for å holde en brann under kontroll eller hindre en liten brann i å utvikle seg til en dødelig fare.

Røykvarslere og brannslokkingsapparater sammen med kunnskap om hva man skal gjøre i en brannsituasjon kan redde ditt og familiens liv/verdier. Brann kan forebygges, men er en tragedie for de som rammes!

Dersom du har spørsmål som ikke besvares på disse sidene, eller ønsker ytterligere informasjon, ta kontakt med din lokale brannvernforhandler.

Fakta om brannsikkerhet i hjemmet
Dette bør du vite om en brann
Montering av røykvarslere
Hvordan velger jeg riktig røykvarsler og brannslokker til boligen?
Hva gjør jeg dersom det brenner og røykvarsleren gir alarm?
Vedlikehold av røykvarslere og brannslokkere
Bør jeg anskaffe annet sikkerhetsutstyr til mitt hjem?